OKUL TANITIM ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ

OKUL TANITIM ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ

Merkez İlçe Ortaokul Müdür, Rehber Öğretmen ve Din Kültürü Öğretmenlerimizle 16/06/2021 tarihinde saat 14:30'da Öğretmen Evi toplantı salonunda bir araya gelerek okulumuzu tanıttık.

16.06.2021 2588

Toplantı Din Öğretiminden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Mustafa ASLAN'ın selamlama konuşmasıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Mustafa ASLAN toplantıya katılan  Merkez İlçe Ortaokul Müdür, Rehber Öğretmen ve Din Kültürü Öğretmenlerine hoş geldiniz diyerek sözlerine başladı. İmam Hatip Liselerinin Mahalle Okulu Statüsünde olmadığından ve bütün ile hatta proje kısmıyla tüm ülkeye hitap ettiğinden bu tarz tanıtım toplantıları yapmaya ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bu tarz toplantılardaki temel amacın zihinlerdeki soru işaretlerini gidermek olduğunu belirtti. İmam Hatip Lisemizdeki program çeşitliliğine değinerek ortaokul öğrencilerine iyi bir rehberlik yapılması gerektiğini ve bu konuda rehber öğretmenlere çok iş düştüğünü belirtti.  Konuşmasının son kısmında bu okulların çift kanatlı olduğundan bir kanadıyla din eğitimini diğer kanadıyla pozitif ilimleri temsil ettiğinden bahsetti. İmam Hatip Liselerinin sadece mesleğe değil diğer bölümlerede öğrenci yetiştirdiğinin altını çizdi.

Akabinde söz alan Okul Müdürümüz Bayram GÜRBÜZ hazirunu selamladıktan sonra öğrencilerin zihninde İmam Hatip Liselerinde meslek dersleri ağırlıklı bir eğitim verildiği, bu sebeple matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi derslerin ihmal edildiği yönünde bir yanılgının olduğunu ve bunun gerçeği yansıtmadığını, Fen programında okuyan öğrencilerimizin bir fen lisesi öğrencisi kadar sayısal dersleri aldığını ve Sosyal Bilimler programında okuyan öğrencilerimizin de Sosyal Bilimler Liselerinde okuyan öğrencilerin gördüğü sosyal bilimler derslerinin tamamını aldığını söyleyerek sunumunu gerçekleştirmek üzere sözü okulumuz Rehber Öğretmeni Nuriye Danacı'ya bıraktı.

Rehber Öğretmenimiz hazırladığı sunusuyla, okulumuzdaki program çeşitliliğinden, sosyal aktivitelerden, ders çeşitliliğinden, pansiyon imkanlarından bahsederek görseller eşliğinde sunumunu tamamladı.

İyi dilek temennileriyle toplantı sona erdi.

16-06-202116-06-202116-06-202116-06-202116-06-202116-06-202116-06-2021