Kurum Kimliği

Okulumuz, 1974 yılında Sinop İmam Hatip Lisesi adıyla eğitim öğretime başlamıştır.  Günümüze kadar her alanda başarılarıyla kendini ispatlamış binlerce mezun vermiştir. Köklü geçmişi iddialı bir gelecek anlayışına sahiptir.  2018/2019 eğitim öğretim yılından itibaren fiziki ortamları öğrenci ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş, alt yapısı tamamlanmış yeni binasında hizmet vermeye başlamıştır.Türkiye genelinde az sayıda bulunan proje okulu kapsamındadır.

Okulumuz şehir merkezinde, Sinop İl Özel İdaresinin 100 metre yukarısında bulunmaktadır. Hem sınavla hemde sınavsız öğrenci alınmaktadır. Sınavlı öğrenci kontenjanı 90 dır. 2018/2019 öğretim yılında ilk sınavlı öğrencilerimizi aldık. Okulumuz 18 derslikli olup, 275 kişilik erkek öğrenci pansiyonumuz vardır. Kız öğrencilerimizin pansiyon ihtiyacı, İl Merkezinde bulunan Sarı Saltuk Anadolu Lisesi Kız öğrenci pansiyonu tarafından karşılanabilmektedir. Yatılı barınma yer sıkıntısı bulunmamaktadır.

27.05.2019 638